Stiri si noutati

Patru companii din grupul Rompetrol au fost certificate ISO 9001

Patru dintre companiile Grupului Rompetrol au primit recent din partea Germanischer Lloyd Certification – unul dintre cele mai reputate organisme din domeniu – Certificatul ISO 9001:2000 pentru sistemul de management al calitatii si Certificatul ISO 14001 pentru sistemul de management al mediului.

Conformitatea cu aceste standarde atesta pentru Rompetrol S.A., Rompetrol Rafinare Petromidia S.A., Rompetrol Rafinare Vega S.A. si Rompetrol Petrochemicals S.R.L. un nivel performant de conducere a afacerilor, grija permanenta fata de mediu si prevenirea poluarii. Certificarea confirma, implicit, existenta unui proces de dezvoltare durabila in zonele rafinariilor, imbunatatirea modului de desfasurare a operatiunilor, reducerea efectiva a costurilor si cresterea increderii potentialilor parteneri.

Nu in ultimul rand, nivelul de atestare conduce la fluidizarea relatiilor comerciale intre firme, societatile certificate putand dezvolta si extinde activitati pe noi piete.

Grupul Rompetrol promoveaza in randul companiilor membre o politica de certificare a sistemelor de management la cel mai inalt nivel, cu organisme de certificare recunoscute in intreaga lume. De altfel, pentru o companie petroliera din Romania, obtinerea concomitenta a celor doua certificari pentru un sistem integrat reprezinta o premiera.

Germanischer Lloyd Certification a acordat certificatul ISO 9002 societatii Rompetrol S.A. inca din 1997, iar rafinariei Vega, incepand cu februarie 2002.

Rafinaria Petromidia – certificata anterior privatizarii de catre alt for, a parcurs ulterior aceleasi proceduri. Actualizarea certificatelor firmelor Grupului reprezinta una dintre prioritatile acestuia, auditurile de supraveghere fiind anuale, iar recertificarea, obligatorie o data la trei ani. Anul acesta, pana la 15 decembrie, standardele ISO 9001/2:94 vor fi definitiv inlocuite cu ISO 9001:2000. De asemenea, indata ce la nivel international va exista o schema de acreditare, sistemul integrat de management al Rompetrol va fi certificat si din punct de vedere al sanatatii si securitatii muncii (actualmente, referinta este specificatia OHSAS 18001).

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *