Stiri si noutati

Piata asigurarilor a depasit un miliard de euro in 2005

Tendinta de crestere a pietei asigurarilor s-a mentinut in 2005, fiind depasit pragul psihologic de un miliard de euro, au declarat pentru Rompres surse din cadrul companiei ASIROM.
"Se face puternic simtita prezenta pe piata a unor companii multinationale, iar societatile fac eforturi de aliniere la normele europene intrucat momentul aderarii nu este departe", au precizat sursele din cadrul departamentului de relatii cu presa al companiei.
De asemenea, anul 2005 a confirmat in mod edificator tendinta de consolidare a pietei, de reducere a numarului de competitori prin achizitii si fuziuni, ramanand mai putini asiguratori, dar mai puternici. Totodata, se remarca cresterea interesului societatilor de asigurare pentru asigurarile private de sanatate, mai ales in a doua parte a anului trecut.
In acelasi interval, "ASIROM s-a aflat intr-o perioada de schimbare de ritm, de cristalizare a unei echipe manageriale competitive", reusind sa reduca nivelul pierderilor inregistrate in anul 2004 si sa se mentina in topul asiguratorilor din Romania.
In ceea ce priveste educarea populatiei in spiritul protectiei prin asigurare, specialistii din piata trag un semnal de alarma. "Inundatiile catastrofale din anul 2005 au gasit, din nou, majoritatea oamenilor neasigurati", atrag atentia surse din ASIROM. Totodata, "o nereusita a sistemului de asigurari se poate considera lipsa de legislatie in domeniul asigurarilor de pensii".
Pentru 2006, ASIROM isi propune mentinerea pozitiei de lider pe segmentul asigurarii obligatorii de raspundere civila auto, precum si imbunatatirea, in perioada urmatoare, a serviciilor de calitate si plata la timp a daunelor.
Societatea Comerciala Asigurarea Romaneasca – ASIROM SA a fost desemnata Compania Anului pentru asigurari generale, de catre Revista de Asigurari PRIMM, in cadrul Premiilor Pietei Asigurarilor pe anul 2005.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *