Stiri si noutati

Planul National de Dezvoltare – o prioritate pentru economia romaneasca

    Planul National de Dezvoltare pentru perioada 2006-2013 trebuie finalizat cat mai repede, acesta reprezentand o prioritate pentru economia romaneasca, a declarat, la Deva, la sfarsitul saptamanii, vicepremierul Gheorghe Pogea, citat de Rompres.
    Ministrul de stat pentru coordonarea activitatilor economice si-a exprimat speranta ca proiectul va fi incheiat pana la sfarsitul acestui an, urmand sa fie aprobat in sedinta de Guvern.
    Planul va defini proiectele prioritare de investitii publice ale Romaniei pe obiective importante, de la infrastructura si invatamant, pana la competitivitatea intreprinderilor si dezvoltarea rurala.
    Apreciind ca documentul va fi unul "pragmatic", vicepremierul Pogea a precizat ca in Planul National de Dezvoltare vor fi prevazute fondurile pe care Romania le va primi de la Uniunea Europeana, in perioada 2006-2013, dar si banii pe care statul roman se angajeaza sa-i puna la dispozitie, prin respectarea principiului aditionalitatii, inclusiv modul in care vor fi facute aceste finantari.
    "Dupa ce documentul va fi semnat si pus de acord cu Uniunea Europeana, el va deveni un document programatic care va trebui urmat", a afirmat vicepremierul Gheorghe Pogea.
    El a adaugat ca proiectele prioritare ale Romaniei trebuie pregatite inca de anul viitor, pentru ca acestea sa fie acceptate de Comisia Europeana si sa beneficieze de finantari din 2007.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *