Stiri si noutati

Premierul Tariceanu afirma ca lucrarile de reabilitare a caii ferate de la Adjud se vor finaliza la 30 septembrie

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a anuntat, miercuri, la Adjud, ca lucrarile de reabilitare a caii ferate distruse de revarsarea raului Trotus vor fi finalizate pana la data de 30 septembrie, transmite corespondentul Rompres.

Premierul, care a venit pentru a treia oara in zona podului de la Adjud, a spus ca se lucreaza intens, insa este un volum de munca enorm, pe o lungime de 2 kilometri. "Se reface calea ferata, fiindca nu se poate repera. Am vorbit cu cei care se ocupa de reparatii si pe 30 septembrie calea ferata va fi redata circulatiei. Vom urmari ca aceste lucruri sa se realizeze conform graficelor. Avem o problema serioasa aici. Daca pe partea rutiera lucrurile sunt destul de avansate si in cateva zile se va da in functiune tronsonul de drum national de la Adjud, la calea ferata stam mult mai prost", a spus premierul Tariceanu.

Primul-ministru a fost insotit pe perioada vizitei de ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Quinton Quayle, de ambasadorul Frantei, Herve Bolot, si de ambasadorul Germaniei, Wilfried Gruber. Cu aceasta ocazie, premierul a explicat ca Uniunea Europeana va aloca peste 70 milioane euro pentru reconstructia Romaniei dupa inundatii pe programe PHARE, SAPARD si ISPA.

"La Guvern s-a facut o prima evaluare a pagubelor si acestea totalizeaza 20.000 miliarde lei vechi, din care peste 4.000 miliarde lei vechi, adica 133 milioane euro, reprezinta numai lucrarile de infrastructura. Facem aceste eforturi si suntem bucurosi ca UE este solidara cu noi", a spus premierul Tariceanu.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *