Stiri si noutati

Pretul prea ridicat este principalul obstacol in implementarea energiilor regenerabile

Pretul prea ridicat al tehnologiilor regenerabile este principalul obstacol in procesul de implementare a acestora, a declarat, joi, presedintele Comitetului National Roman din cadrul Consiliului Mondial al Energiei, Iulian Iancu, cu ocazia mesei rotunde cu tema: "Energiile regenerabile orientate pe afaceri".
"Resursele regenerabile sunt singura sansa pentru viitorul planetei si pentru conservarea mediului, insa costul acestora, mai ridicat decat al resurselor conventionale, constituie principala bariera in calea folosirii lor", a spus Iulian Iancu.
Participantii au subliniat ca principalele avantaje pe care le ofera resursele regenerabile (biocombustibil, geotermal, mareotermice, solar, eolian si microhidrocentrale) sunt lipsa factorului poluant, deseurile pe care le genereaza pot fi folosite in loc de combustibil, fiind in acelasi timp inepuizabile.
Acestea sunt insa costisitoare, dependente de evolutiile climatice si necesita sustinere financiara a activitatilor de cercetare si dezvoltare.
"Trebuie gasite cele mai bune solutii pentru integrarea acestor solutii, deoarece impactul pe care il au sursele conventionale de energie asupra mediului este vizibil", a declarat directorul directiei de politici energetice din Ministerul Economiei si Comertului, Gheorghe Indre.
Presedintele CNR a subliniat ca scumpierea barilului, care se preconizeaza ca va atinge circa 120 de dolari barilul in decursul anului viitor, va avea un impact direct asupra industriei transporturilor si asupra alimentelor, care se vor scumpi, anumite ramuri industriale fiind totodata nevoite sa inchida portile

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *