Stiri si noutati

Primarul Basescu, invinuit de intarzierea contorizarii

George Stoica

Dupa ce au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a impiedica realizarea programului de contorizare initiat de Primaria Municipiului Bucuresti, consilierii PSD, membri in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, il acuza pe primarul general, Traian Basescu, de intarzierea procesului de contorizare a blocurilor din Capitala. Mai mult, primarul Basescu a fost acuzat ca a incheiat ilegal contractul de achizitionare a contoarelor, deoarece licitatia si rezultatul acesteia au fost contestate de catre unii participanti (firme de renume mondial) si, conform Legii achizitiilor publice, contractul nu putea fi incheiat pana la solutionarea contestatiilor.

"Consiliul General a aprobat, in sedinta din 25 iulie a.c., modul de utilizare a finantarii contractului cu Banca Europeana de Investitii (BEI), inclusiv a contorizarii agentului termic. Dar primarul general, pentru a crea o stare de haos si de nemultumire generala, a atacat aceasta hotarare la Tribunalul Bucuresti si astfel a blocat el insusi activitatea de contorizare termica in Capitala cel putin pana la data de 12 octombrie 2002, cand este primul termen de judecata", a declarat Doru Giurgula, consilier PSD. Primaria Capitalei a semnat, miercuri, cu firma daneza Kamstrup, un contract in valoare de 105 milioane de euro pentru furnizarea de contoare de energie termica. Potrivit primarului general, Traian Basescu, valoarea unui contor este de 390 de euro, adica sub 50% din valoarea oricarui sistem achizitionat pe piata, costul urmand a fi suportat de Radet.

"Montarea de contoare in scarile de bloc din Bucuresti ar putea incepe in noiembrie, daca CGMB va debloca programul de finantare al BEI", a spus Basescu, adaugand ca membri ai Consiliului nu vor sa aprobe acest demers.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *