Stiri si noutati

Privatizarea sistemului energetic a urmarit viabilizarea societatilor si nu v?nzarea acestora

Strategia de privatizare in domeniul energetic a urmarit viabilizarea societatilor din domeniu si nu vanzarea acestora, a explicat directorul general al Directiei Generale Politici Energetice din Ministerul Economiei si Comertului, Gheorghe Indre, miercuri, in cadrul conferintei "Finantarea investitiilor in energie".
In ceea ce priveste piata interna de electricitate, MEC are ca obiectiv dezvoltarea unei burse de electricitate. "Speram ca aceasta sa devina bursa pietei regionale de electricitate", a explicat Indre marti, in cadrul conferintei ”Mediu curat-Energie Curata”.
Directorul in cadrul Ministerului Economiei si Comertului s-a mai referit marti la semnarea tratatului multilateral intre Uniunea Europeana si zece dintre statele balcanice, pe 25 octombrie, pentru constituirea bazei juridice pentru cresterea pietei regionale de gaze si electricitate. "Se creaza astfel un cadru juridic foarte modern, pe baza caruia speram ca vor fi atrase investitii in infrastructura energetica, in retelele de interconexiune de energie electrica si gaze naturale". Indre a reiterat acesta idee miercuri, in cadrul discutiilor pe tema finantarii investitiilor in energie.
La conferinta "Finantarea investitiilor in energie" au mai participat reprezentanti ai companiilor Electrabel, AON, Gaz de France, Alstom Power etc.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *