Stiri si noutati

Procedurile de faliment in Rom?nia continua sa fie inadecvate, afirma reprezentantii Misiunii UE la Bucuresti

Legislatia romaneasca in domeniul falimentului permite la ora actuala mentinerea pe piata a unor companii neviabile si blocheaza eforturile creditorilor de a primi ceea ce li se datoreaza, a declarat miercuri reprezentantul Misiunii Uniunii Europene la Bucuresti, Dragos Negrescu.

"Procedurile de faliment continua sa fie inadecvate, in ciuda unor amendamente legislative in 2004, care au fost prezentate la vremea aceea ca strapungeri radicale", a afirmat Negrescu, la un seminar pe tema editiei 2005 a programului Economic de Preaderare /PEP/.

Din pacate, a spus reprezentantul Misiunii UE la Bucuresti, episodul cu nuante de farsa al RAFO Onesti, in toamna lui 2004, a dovedit cu pregnanta ca exista inca multe lucruri de pus la punct in ceea ce priveste cadrul legislativ al falimentului.

Negrescu a mentionat, de asemenea, ca pentru PEP 2005 ar fi necesara o agenda a reformei mai concreta, care sa cuprinda un calendar mai bine stabilit, precum si tinte mai tangibile decat este cazul in versiunea 2004 a PEP.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *