Stiri si noutati

Programul PHARE CES 2003 – un succes in absorbtia fondurilor comunitare

La incheierea perioadei de contractari pentru programele de finantare PHARE CES 2003 si PHARE CBC 2003, s-a inregistrat o rata medie de contractare de 100%, respectiv 96%, ceea ce demonstreaza capacitatea autoritatilor romane de a gestiona fondurile de pre-aderare, a anuntat marti Ministerul Integrarii Europene /MIE/.
"Bilantul programului de finantare PHARE CES 2003 dovedeste ca Romania are capacitatea de a absorbi fondurile comunitare, ceea ce ne da incredere in fortele noastre de a utiliza fondurile structurale si de coeziune de care va beneficia Romania ca viitor stat membru al Uniunii Europene", a declarat Anca Daniela Boagiu, ministrul Integrarii Europene.
Cele doua programe sunt administrate de MIE, in parteneriat cu cele opt Agentii de Dezvoltare Regionala, precum si cu alte institutii publice, in functie de domeniile de interventie. Recent, MIE a lansat campania de informare pentru programul PHARE – Coeziune Economica si Sociala "Oameni, perseverenta, schimbare", pentru a promova reusita acestui program si a stimula depunerea de proiecte fezabile, care sa contribuie la dezvoltarea comunitatilor locale.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *