Stiri si noutati

Reglementari privind economisirea si creditarea in sistem colectiv pentru domeniul locativ

Guvernul a modificat cuantumul primelor acordate de catre stat pentru economiile facute de populatie in sistem colectiv pentru domeniul locativ, printr-o ordonanta de urgenta care modifica Legea 541/ 2002 privind economisirea si creditarea in sistem colectiv pentru domeniul locativ.

Dupa cum informeaza vineri Biroul de presa al Guvernului, prima acordata de stat va fi, de acum inainte, de 15% din suma economisita de client intr-un an. De asemenea, prima nu va putea depasi echivalentul in lei a 100 de euro, calculat la rata de schimb leu-euro comunicata de BNR. Guvernul a aliniat, astfel, prevederile legislatiei romanesti in domeniu cu prevederile similare din tarile europene in care functioneaza economisirea si creditarea in sistem colectiv pentru domeniul locativ.

Anterior legea prevedea ca prima acordata de stat sa fie de 30% din suma economisita intr-un an, iar cuantumul sau nu putea depasi un salariu lunar mediu brut pe economie, comunicat de autoritatea nationala de statistica la finele anului.

Ordonanta adoptata de Guvern abroga din Legea 541/2002 articolul potrivit caruia primele acordate si dobanzile bonificate la depozitele clientilor, nu erau incluse la calculul impozitului pe venit.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *