Stiri si noutati

Rezervele internationale ale BNR se apropie de 18 miliarde euro

Rezervele internationale ale Romaniei erau de 17,97 miliarde euro, la sfarsitul lunii septembrie, din care rezerva de aur a fost de 105 tone, la valoarea de 1,327 miliarde euro, a anuntat, marti, BNR.
Rezervele valutare se ridicau la 16,647 miliarde euro, la 30 septembrie.
Cresterea de 214,7 milioane euro inregistrata in luna septembrie 2005 a fost rezultatul intrarilor de 948,8 milioane euro, reprezentand cumparari ale Bancii Centrale din piata valutara, intrari din privatizari, venituri din administrarea rezervei internationale, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, cedari de valuta la rezerva statului.
Iesirile au totalizat 734,1 milioane euro, reprezentand plati rate si dobanzi scadente la datoria publica externa directa si garantata de Ministerul Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, plati cotizatii, comisioane bancare si altele.
Pana la sfarsitul anului 2005, platile scadente in contul datoriei publice externe directe si garantate de Ministerul Finantelor Publice insumeaza 539 milioane

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *