Stiri si noutati

Romania si Marocul doresc sa diversifice cooperarea economica

“”>Secretarul de stat pentru afaceri globale din Ministerul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, si ministrul industriei, comertului si reformei al Regatului Maroc, Salaheddine Mezouar, si-au exprimat marti, la Bucuresti, in cadrul unei intrevederi, dorinta de a extinde cooperarea economica dintre cele doua state.
Partea romana a reiterat disponibilitatea si capacitatea companiilor autohtone de a participa la proiecte de infrastructura in Maroc, de exemplu in domeniul lucrarilor portuare si al constructiilor sociale. A fost mentionat si domeniul turismului, care este considerat o alta arie de cooperare cu potential deosebit pentru relatiile bilaterale.
Interlocutorii au evidentiat raporturile excelente existente la nivel politic intre cele doua state, dar au adaugat ca este necesara o intensificare a cooperarii mai ales pe plan economic, pentru a valorifica astfel mai bine potentialul Romaniei si al Regatului Maroc.
Din acest motiv, cele doua parti s-au pronuntat in favoarea unor contacte mai intense, derulate in mod periodic, intre mediile lor de afaceri. In context, a fost exprimata satisfactia pentru faptul ca ministrul marocan este insotit de un grup de oameni de afaceri cu potential deosebit.
Salaheddine Mezouar se afla intr-o vizita oficiala in la invitatia ministrului economiei si comertului, Ioan-Codrut Seres.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *