Stiri si noutati

RomTelecom reduce tarifele la convorbiri de la 1 iunie

Incepand cu 1 iunie, compania RomTelecom va practica noi tarife pentru con-vorbirile locale, interurbane si internationale, mai reduse decat cele valabile in acest moment. Ca noutate absoluta, pentru toate tipurile de convorbiri, taxarea se va face la minut si nu in impulsuri (ca in prezent).

De asemenea, intervalele orare de taxare 8-22 si 22-8 vor fi transformate in 8-20 (ora de varf) si respectiv 20-8 (in afara orei de varf). In aceste intervale, RomTelecom va percepe pentru o convorbire locala un tarif de 0,029 euro/minut pentru apeluri pe care abonatul le va efectua intre orele 8-20 si un tarif de 0,01 euro/minut pentru apelurile ce sunt realizate dupa ora 20. Cu 0,01 euro/minut vor fi taxate toate apelurile locale efectuate in perioada week-end-ului (de vineri, ora 20 pana luni, ora 8).

Vestea buna este ca pentru traficul interurban si international au fost operate scaderi ale tarifelor cu pana la 20%. Noua valoare de tarifare interurbana este de luni pana vineri – 0,06 euro/minut in ora de varf si de 0,04 euro in afara orei de varf, iar la final de saptamana, de 0,04 euro la orice ora. In acest context, tariful din week-end este cu 40% mai scazut, comparativ cu actualele tarife.

In ceea ce priveste traficul international, exemplul urmator reflecta scaderea cu 20% a acestor tarife: o convorbire telefonica efectuata la ora 20 cu Europa de Vest costa acum 0,27 euro/minut; de la 1 iunie, aceeasi convorbire va fi taxata cu 0,19 euro/minut.

Prin comparatie cu situatia actuala, se constata si o scadere a tarifului pentru apelurile efectuate din reteaua fixa catre reteaua mobila. Cresterea cu doua ore a perioadei numita "in afara orei de varf" pentru toate tipurile de apeluri este avantajoasa pentru abonat si ii permite acestuia sa efectueze convorbiri la cele mai mici tarife.

Dl. Pieter Bakker, director executiv comercial al RomTelecom, considera ca "atat clientii rezidentiali, cat si de afaceri vor aprecia cu siguranta noile noastre preturi reduse pentru convorbiri interurbane si internationale".

Decizia scaderii tarifelor pentru o serie de servicii oferite de companie a fost luata pentru a face mai usor suportabila cresterea tarifelor la abonamentele telefonice. Tarifele la abonamentele lunare au valori cuprinse intre 1,8 si 4,9 euro pentru persoane fizice si intre 4,7 si 6 euro pentru persoane juridice.

Mentionam ca in conformitate cu lista completa a tarifelor RomTelecom, instalarea unei linii telefonice principale pentru orice categorie de client se taxeaza cu 9,8 euro, iar accesarea serviciului informatii abonati 931 este tarifata cu 0,12 euro/apel. (C. Stegarescu)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *