Stiri si noutati

Romtelecom, Transgaz si Transelectrica ram?n sperantele BVB pentru noi emitenti

Romtelecom, Transgaz si Transelectrica raman sperantele Bursei de Valori Bucuresti /BVB/ pentru listarea unor noi societati, dupa ce privatizarea unor banci importante, ca Banca Comerciala Romana sau Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) se pare ca ocoleste piata de capital.
"Romtelecom, Transgaz si Transelectrica – acestea sunt sperantele. Mai sper inca si la altceva – BCR sa intre pe piata dupa ce se privatizeaza", a declarat luni, pentru Rompres, vicepresedintele Comisiei Buget, Finante, Banci a Camerei Deputatilor, Gratiela Iordache.
Gratiela Iordache a afirmat ca privatizarea pe piata de capital nu este ceva exclusiv si ca nimeni nu spune sa fie privatizat tot pe piata de capital, insa "faptul ca s-a evitat cu constanta si consecventa piata de capital ridica semne de intrebare".
"La BCR nu am reusit sa facem privatizare pe piata de capital. Cu CEC am o presimtire ca nu il vom vedea asa curand listat", a aratat vicepresedintele Comisiei Buget, Finante, Banci a Camerei Deputatilor, adaugand ca spera ca momentul cand pachetul rezidual de actiuni de la BRD a fost vandut direct si nu pe piata de capital sa nu se mai repete vreodata.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *