Stiri si noutati

Scheele: Vinurile prahovene trebuie promovate printr-un marketing agresiv

Seful Delegatiei Comisiei Europene(DCE) in Romania, Jonathan Scheele, a vizitat, vineri, in judetul Prahova, trei obiective finantate prin fonduri europene, informeaza Rompres. Un prim obiectiv vizitat a fost Cramele Prahova SA, unde, prin Agentia SAPARD se deruleaza proiectul "modernizarea si retehnologizarea capacitatilor de imbuteliere, de depozitare a vinurilor vrac si de depozitare a produselor finite", in valoare de 1,2 milioane euro. Jonathan Scheele a apreciat ca vinicultura reprezinta o mare oportunitate pentru Romania, dar trebuie imbunatatita calitatea si prezentarea vinurilor. Oficialul european a recomandat producatorilor de vin sa foloseasca un marketing agresiv, pentru ca vinurile romanesti nu sunt indeajuns de cunoscute pe pietele europene". Mai este mult de lucrat la imagine, dar sper ca in curand vom vedea pe pietele europene vinuri romanesti de calitate, pentru ca exista, in acest domeniu, un mare potential" a declarat Jonathan Scheele. In discutiile purtate cu autoritatile, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania a apreciat dinamismul acestora si viziunea pe care o au despre dezvoltarea economica locala, declarand ca "autoritatile publice locale sunt pregatite pentru a deveni autoritati publice in Uniunea Europeana".

Centrul de Informare Europeana, de pe langa Consiliul Judetean Prahova, si proiectul "reabilitarea economica si ecologica a bazinului raului Teleajen", finantat de Uniunea Europeana cu 2,7 milioane euro, sunt celelalte doua obiective pe care le-a vizitat seful DCE la Bucuresti. Scheele a precizat ca a fost placut impresionat de tinerii care aduc informatiile despre Uniunea Europeana mai aproape de prahoveni. La obiectivul de la Valenii de Munte, Jonathan Scheele nu s-a aratat ingrijorat de faptul ca proiectul nu a fost finalizat in termenul stabilit si a subliniat ca a inteles faptul ca intarzierile nu sunt datorate autoritatilor, ci conditiilor climatice nefavorabile. Inaltul demnitar european a mai recomandat autoritatilor prahovene sa dezvolte turismul, deoarece "aceasta poate fi una dintre directiile de dezvoltare a judetului", asigurandu-i pe prahoveni ca Uniunea Europeana va sprijini comunitatile locale cu investitii in infrastructura, dar care trebuie sa fie insotite de cele in capitalul uman, prin educatie, instruire si reconversie profesionala.

Judetul Prahova a primit din partea Uniunii Europene, incepand cu anul 1997, o asistenta financiara de aproximativ 48 milioane euro.

Sursa: Averea

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *