Stiri si noutati

Simpozion "Calitatea Energiei Electrice CEE 2003"

In perioada 30-31 octombrie 2003 se va desfasura la Targoviste a V-a editie a Simpozionului de interes national intitulat "CALITATEA ENERGIEI ELECTRICE – CEE 2003", care reuneste specialisti din domeniul energetic din cadrul Autoritatii Nationale in Domeniul Energiei, ELECTRICA SA, universitatile de profil din tara si reprezentanti ai consumatorilor de energie electrica.

Organizat de ELECTRICA SA, Filiala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice Muntenia Nord, Sucursala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice Targoviste, Filiala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice Muntenia Sud, Universitatea Valahia Targoviste, simpozionul constituie un prilej deosebit pentru intalniri, discutii si schimb de idei intre specialistii din domeniul energetic.

Simpozionul se va desfasura pe cinci sectiuni, si anume: Aspecte teoretice privind calitatea energiei electrice; Reglementari si implicatii economice ale calitatii energiei electrice; Factori entropici ai calitatii energiei electrice; Cauze, efecte, monitorizare, resurse umane; Solutii de asigurare a calitatii.

In conditiile liberalizarii pietelor de electricitate, problemele de calitate a energiei electrice si de calitate a serviciului de furnizare reprezinta provocari la adresa distribuitorilor si furnizorilor de energie electrica. Rezolvarea acestor probleme presupune abordarea unor aspecte de ordin tehnic, economic si juridic, iar dialogul dintre specialistii din domeniul industrial, de cercetare, de reglementare si din mediul universitar ramane o conditie esentiala in demersul comun al gasirii celor mai eficiente solutii.

Editia anterioara a simpozionului a adus in prim-plan conceptul de "energie premium" si a subliniat impactul semnificativ al resursei umane in gestionarea problemelor de calitate. Noua editie va continua cu siguranta schimbul de experienta, idei si solutii vizand rezolvarea problemelor de calitate a energiei electrice si a serviciului de furnizare a energiei electrice in contextul cresterii continue a exigentei clientilor.

Pe perioada simpozionului este organizata la sediul SDFEE Targoviste o expozitie de produse si tehnologii utilizate in domeniul energiei electrice unde vor fi prezente firmele: ABB Romania, LLC Group, ABB Rometrics Timisoara, ARC Brasov, Data Plus Communication, 3M, Electromagnetica, Grupul Energobit, Eximprod Grup Buzau, I.C. Felix, ICEMENERG Service, INCSEE, Moeller, Ronexprim, Telecomm.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *