Stiri si noutati

Sindicatele din media protesteaza fata de initiativa liberala de modificare a Legii sindicatelor

Comitetul de conducere al Uniunii Sindicale MediaSind, intrunit marti in sedinta de urgenta, a luat act cu indignare de propunerea legislativa pentru modificarea si complectarea Legii nr. 54/2003 trimisa spre dezbatere si adoptare Parlamentului de catre reprezentantii grupului parlamentar al Partidului National Liberal, sustine Cristi Godinac, presedintele Uniunii MediaSind.
Uniunea Sindicala MediaSind considera ca acest proiect asa cum a fost conceput si redactat reprezinta "inca un atac impotriva intregii miscari sindicale si, nu in ultimul rand, impotriva fragilei democratii instalata in Romania deoarece incalca in mod flagrant o serie intreaga de documente si acte normative interne si internationale printre care Constitutia Romaniei, Declaratia Universala a Drepturilor Omului, Pactul International privind Drepturile Economice Sociale si Culturale, Conventiile OIM nr. 87 si 98, Carta Sociala Europeana revizuita si Directiva 2002/EC a Consiliului Europei privind informarea si consultarea salariatilor".
"Constatam ca nu este prima data cand reprezentanti ai Partidului National Liberal incearca sa loveasca in interesele membrilor de sindicat asa cum s-a mai intamplat si in cazul revizuirii Codului Muncii sau modificarii Legii privind organizarea si functionarea societatilor publice de radio si televiziune. Solicitam retragerea de urgenta a proiectului legislativ si anuntam pe aceasta cale ca ne vom relua actiunile de protest suspendate la sfarsitul lunii octombrie. Totodata, suntem solidari cu confederatiile sindicale in demersurile lor privind stoparea acestui act care nu face altceva decat sa atenteze la libertatile cetatenilor", sustine Cristi Godinac.
Uniunea Sindicala MediaSind, afiliata la Federatia Internationala a Jurnalistilor, a sesizat aceasta organizatie internationala si a cerut sprijin organizatiilor internationale din media pentru a interveni in vederea stoparii acestei noi incercari de atentat la frageda democratie romaneasca.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *