Stiri si noutati

Societatile comerciale pe actiuni pot sa isi majoreze capitalul social pana la data de 1 iulie 2006

Societatile comerciale pe actiuni si in comandita pe actiuni pot sa isi majoreze capitalul social pana la data de 1 iulie 2006, conform unui proiect de lege aprobat miercuri de Guvern, care propune amanarea cu sase luni a termenului stabilit initial.

Conform legii, aceste societati trebuiau ca, pana la 31 decembrie 2005, sa isi majoreze capitalul social pana la echivalentul in lei a 25.000 euro.

Prorogarea acestui termen vine dupa ce, pana la data de 31 decembrie 2004, din numarul total de 19.627 societati comerciale pe actiuni inscrise la registrul comertului doar 8.085 s-au conformat acestei obligatii. Capitalul social va fi calculat la cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data subscrierii.

Proiectul de lege prevede, de asemenea, ca, de la data expirarii termenului de 1 iulie 2006, Oficiul National al Registrului Comertului sa solicite tribunalelor dizolvarea societatilor care nu si-au indeplinit obligatia legata de majorarea capitalului social.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presa al Guvernului, Executivul propune prelungirea acestui termen pentru mentinerea coerentei mediului de afaceri.

Obligativitatea majorarii capitalului social tine si de armonizarea legislatiei romanesti cu directiva europeana privind garantiile in materia constituirii societatilor comerciale si a modificarii capitalului social.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *