Stiri si noutati

Tariceanu va mentine cota unica la actualul nivel pe intregul sau mandat

Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat, ieri, ca intentioneaza sa mentina cota unica de impozitare la actualul nivel pana la sfarsitul mandatului sau de sef al Guvernului. "Voi pastra cota unica, atat ca nivel, cat si ca sistem", a precizat Tariceanu, citat de Mediafax. O serie de experti ai Comisiei Europene au recomandat Romaniei sa majoreze, din 2007, una dintre cele doua principale taxe, respectiv TVA sau cota unica de impozitare, a declarat, recent, Leonard Orban, secretar de stat in Ministerul Integrarii Europene si negociator sef in relatia cu UE.

La sfarsitul lunii februarie, comisarul european pentru Afaceri Economice si Financiare, Joaquin Almunia, a declarat, la Bucuresti, ca reducerea impozitelor nu a fost o masura buna.

El a apreciat ca Romania va avea dificultati daca nivelul de colectare si cel al taxelor nu vor fi puse in acord cu necesarul de venituri la buget. Almunia a recomandat atunci autoritatilor fiscale sa aiba in vedere cresterea taxelor la un nivel care sa asigure Romaniei un grad mai ridicat de venituri la bugetul de stat. Si expertii FMI au recomandat Guvernului majorarea TVA sau a cotei unice de impozitare, ca modalitati de crestere a veniturilor bugetare. (M.D.)

Sursa: Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *