Stiri si noutati

Tarifele RomTelecom vor fi stabilite prin Internet

Stefan Etves

Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a lansat spre consultare publica prin Internet un proiect de regulament pe baza caruia operatorul de telefonie RomTelecom va elabora un model de calcul al tarifelor practicate pentru interconectare si accesul la reteaua sa.

Potrivit unui comunicat al ANRC, aceste tarife vor fi orientate pe costuri, presupunand alocarea costurilor curente ale RomTelecom pe servicii, avandu-se in vedere si anumite criterii de eficienta. La randul sau, autoritatea va realiza un al doilea model de calcul pentru determinarea tarifelor RomTelecom, in care informatiile intro-duse vor tine cont de practicile si de performantele operatorilor eficienti de pe pietele interna-tionale. "Modelele vor fi supuse unui proces de reconciliere menit sa asigure corectitudinea determinarii tuturor costurilor companiei si transparenta modu-lui de stabilire a tarifelor de catre operatorul national de telefonie fixa", se mai arata in comunicatul ANRC. Regulamentul cuprinde descrierea si nivelul de detaliere al modelului de calcul impus RomTelecom, definirea serviciilor analizate in cadrul modelului si principiile de determinare a costurilor curente aferente activelor imobilizate.

Proiectul de decizie prevede si obligatia RomTelecom de a transmite ANRC, pana la 31 martie 2004, documentatia modelului de calcul al costurilor.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *