Stiri si noutati

Vinurile autohtone au castigat 40 de medalii

Stefan Etves

Marea medalie de aur, decernata in cadrul Concursului International de Vinuri-Bucuresti 2003, a fost adjudecata de Furmint Vinoteca de Tohani, un vin care are "venerabila" varsta de 29 ani. Juriul a mai acordat si 17 medalii de aur, 19 de argint si 30 de bronz. Printre producatorii autohtoni care au primit cele mai multe distinctii se afla Murfatlar, Vincon, Cramele Recas, Unicom Production. Concursul a fost organizat de catre Patronatul National al Viei si Vinului si Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania, avand ca partener centrul de expozitii Romexpo. Prima editie, dupa 35 de ani, a unui concurs international de vinuri in Romania a jurizat peste 210 probe, reprezentand 16 tari, multe dintre acestea situandu-se printre principalele forte in domeniu. Printre cei care au primit distinctii se afla si Nederburg Wines din Africa de Sud, Cremaschi Furlotti din Chile si Montevinia California.

Vinurile jurizate au fost grupate pe trei categorii: vinuri albe, vinuri rosii si roze si vinuri efervescente, fiind prevazute ca distinctii medalii de aur, de argint, de bronz si cate o mare medalie de aur pentru fiecare dintre categorii.

Numarul mare de premianti dintre producatorii romani confirma standardul calitativ inalt al vinului produs in Romania, insumand peste 40 de medalii din cele 67 acordate.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *