Stiri si noutati

Virusul gripei aviare provoaca pagube de circa 10 milioane de euro operatorilor de tursim din Delta Dunarii

Descoperirea unor focare cu gripa aviara in unele localitati din Delta Dunarii afecteaza dramatic investitiile operatorilor de turism din zona, acestia estimand pierderi de circa 10 miloane de euro, pentru trimestrul patru din 2005.
"Estimam pierderi de circa 10 milioane de euro in urma descoperirii virusului gripei aviare in Delta, pierderi care provin din cifra de afaceri nerealizata in cel de-al IV-lea trimestru al anului", a declarat marti, pentru Rompres, presedintele Asociatiei pentru Promovarea Deltei Dunarii, Prom – Tour Delta, Cornel Gaina.
Astazi, operatorii de turism din Delta au avut o intalnire pentru a stabili nivelul pierderilor si cele mai eficiente mijloace de diminuare a pagubelor de imagine provocate de virusul gripei aviare.
Operatorii din Delta Dunarii sunt afectati deoarece mare parte din contractele in acesta zona sunt realizate direct, fara a fi folosite agentiile de turism.
"Aproximativ 70 la suta din rezervarile din Delta se fac direct prin operatori, iar in acest context pierderile sunt mai mari, tinand totodata cont si de cheltuielile suplimentare ale operatorilor, necesare pentru a face turism de succes in Delta", a declarat pentru Rompres, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Lucia Morariu

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *