Stiri si noutati

10.000 este numarul strainilor care vor avea drept de munca in Rom?nia in 2006

Executivul a decis, in sedinta de joi, ca in 2006 vor fi eliberate 10.000 permise noi de munca pentru straini. In acest numar nu vor fi incluse si permisele de munca prevazute in acorduri, conventii sau intelegeri bilaterale incheiate de Romania cu alte state.
Permisele de munca se acorda pentru o perioada de sase luni. Atat permisele ce vor fi eliberate in anul 2006, precum si permisele de munca eliberate anterior pot fi prelungite, la cererea titularului, pentru inca sase luni.
Guvernul stabileste anual numarul de permise de munca ce pot fi eliberate strainilor in functie de politica privind migratia fortei de munca si situatia pietei muncii in Romania. Nivelul ridicat al solicitarilor inregistrate pentru eliberarea de permise de munca in anii precedenti, ca si nivelul scazut al somajului inregistrat in primele noua luni ale lui 2005 au determinat cresterea numarului de permise de munca de la 3.000 anul trecut la 10.000 pentru 2006.
In cazul in care numarul cererilor pentru eliberarea de permise noi de munca este mai mare decat numarul stabilit, acesta poate fi suplimentat prin hotarare a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, in baza unui memoriu justificativ al Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *