Stiri si noutati

187 de angajati vor fi disponibilizati din sectorul furnizarii de energie

Un numar de 187 de angajati vor fi disponibilizati in cadrul restructurarii a trei societati furnizoare de energie electrica si termica, in urma adoptarii unor masuri de restructurare in sectorul energetic, in sedinta de Guvern de joi, precizeaza un comunicat de presa al Guvernului.

La SC Uzina Termoelectrica Giurgiu SA vor fi disponibilizati 68 de angajati, in urma datoriilor inregistrate catre stat si catre furnizori. Acestia vor beneficia de plata indemnizatiei de somaj, a CAS, a venitului de completare si de plati compensatorii.

40 dintre disponibilizati provin de la CET Energoterm Resita. Masura disponibilizarii acestora este una de natura organizatorica, precizeaza comunicatul. Cei 40 vor primi salarii compensatorii, desi nu beneficiaza de astfel de plati in temeiul unor acte normative.

 Pentru CET ARAD SA, se apreciaza ca disponibilizarea celor 79 de angajati va duce la o crestere a productivitatii cu opt procente in cursul anului 2006, fata de 2006. Aici, salariatii disponibilizati vor beneficia de plati compensatorii in raport cu vechimea in munca.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *