Stiri si noutati

ACR – Benzina are un pret prea mare pentru Rom?nia

Automobil Clubul Roman este ingrijorat in legatura cu escaladarea pretului benzinei in Romania, apreciind ca benzina a atins un "pret astronomic pentru o tara care produce petrol, acoperind aproape 70 la suta din consumul propriu.
            Intr-un comunicat remis miercuri Rompres, ACR afirma ca benzina in Romania este mai scumpa decat in majoritatea tarilor europene si isi manifesta nemultumirea in legatura cu majorarile de preturi operate de Petrom.
            Astfel, benzina care costa in Romania 1,152 euro / litru, in Bulgaria are un pret de 0,966 euro, in Republica Ceha – 1,087 euro, Polonia – 1,125 euro. Slovacia – 1,033 euro, Slovenia – 1,031 euro, Elvetia – 1,147 euro, in timp ce in tari producatoare de petrol precum Rusia sau Ucraina costa 0,514 euro respectiv 0,586 euro.
            "Din pacate, in ciuda declaratiilor „aparent oneste„ ale companiei Petrom, privind adaptarea la tendintele mondiale, indiferent de cum fluctueaza pretul petrolului, in sus sau in jos, pretul combustibilului Petrom evolueaza doar in sus. Probabil pentru a se ajunge la nivelul tarii de origine a proprietarului Petrom, respectiv 1,22 euro / litru in Austria", se spune in comunicatul ACR.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *