Stiri si noutati

Airbus comanda 100 de aparate din partea companiei IndiGo

Constructorul aeronautic european Airbus SAS a anuntat joi semnarea unui protocol de acord cu viitoarea companie aeriana indiana cu tarife reduse IndiGo, contract referitor la livrarea a 100 de aparate monoculuar A320 pentru o suma de aproximativ sase miliarde dolari (4,5 miliarde euro), informeaza AFP.

Indigo, care nu deserveste inca nici o destinatie, este o filiala a conglomeratului indian InterGlobe Enterprises Ltd. care opereaza in domeniul turismului, a precizat directorul comercial al firmei Airbus, John Leahy. InterGlobe s-a aliat cu omul de afaceri indian Rakesh Gangwal, care a lucrat in echipele de conducere de la United Airlines, Air France si US Airways, in scopul lansarii noi companii IndiGo pe rutele interne din India.

Intrebat in legatura cu posibilitatea unei alte comenzi venita din partea companiei aeriene braziliene TAM, John Leahy nu a confirmat dar nici nu a negat aceasta informatie. AFP a dezvaluit joi ca TAM va anunta vineri o noua comanda pentru viitorul Airbus A350. Proiectul viitorului Airbus A350, destinat sa concureze cu modelul Boeing 787, a primit deja 117 angajamente de achizitionare care ar urma sa se transforme in comenzi ferme odata cu lansarea industriala a programului A350, asteptata a avea loc in luna septembrie.

In total directorul comercial al firmei Airbus spera ca pana la sfarsitul celei de a 46-a editii a Salonului Aeronautic de la Paris (13-19 iunie), constructorul aeronautic european sa anunte de doua ori mai multe comenzi decat rivalul american Boeing. Cu toate acestea in primele trei zile ale acestui salon, Boeing a anuntat ca a semnat comenzi pentru 146 de aparate, majoritatea pentru modelul Boeing 737, in timp ce rivalul european Airbus SAS anuntat doar 112 comenzi.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *