Stiri si noutati

AVAS face precizari cu privire la situatia rafinariei RAFO Onesti

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului /AVAS/ si Balkan Petroleum sunt singurele parti in cadrul contractului de privatizare a rafinariei RAFO S.A. Onesti, se precizeaza intr-un comunicat de presa emis joi de AVAS.

Sursa citata precizeaza ca orice act de vanzare-cumparare de actiuni sau de cesiune privind RAFO, incheiat intre Balkan Petroleum si alta companie, fara acordul AVAS, este lipsit de efecte.

Referitor la posibilitatea schimbarii proprietarului RAFO, vicepresedintele AVAS pe probleme de postprivatizare, Corin Nicolae Lunganu a precizat ca „la AVAS nu este inregistrata decat o singura intentie privind preluarea RAFO, din partea firmei Calder-A International B.V. Am luat nota de aceasta solicitare si am cerut documentele necesare care sa demonstreze bonitatea acestei firme. Nu vom fi niciodata de acord cu transferul actiunilor fara sa fim convinsi de soliditatea financiara si de bunele intentii ale noului proprietar.

AVAS subliniaza ca Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a instituit, incepand cu data de 23 august 2005, sechestru asigurator asupra tuturor actiunilor RAFO, detinute de Balkan Petroleum.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *