Stiri si noutati

Cable & Wireless a achizitionat Energis pentru 674 milioane lire sterline

Compania britanica de telecomunicatii Cable & Wireless a anuntat marti ca a ajuns la un acord pentru preluarea rivalului sau mai mic Energis pentru aproximativ 674 milioane lire sterline, tranzactia consolidandu-i pozitia in lupta cu liderul de pe piata telecomunicatiilor din Marea Britanie, compania BT Group Plc, informeaza Reuters.

Cable & Wireless, al doilea operator de telefonie fixa din Marea Britanie, a precizat ca va plati 594 milioane lire sterline in lichiditati si pana la 80 milioane lire in lichiditati sau actiuni, in urmatorii trei ani de la finalizarea tranzactiei, in functie de evolutia cursului actiunilor sale. Tranzactia vine la scurt timp dupa ce un alt operator de telecomunicatii din Marea Britanie, firma Thus Group, a anuntat ca ofera 800 milioane lire sterline pentru Energis, propunere care a fost respinsa insa deoarece presupunea un nivel mai scazut de lichiditati. La aceasta s-a adaugat opozitia unora dintre actionarii Energis nemultumiti de pretul oferit de Cable & Wireless.

Cable & Wireless a apreciat ca preluarea Energis ii va spori cifra de afaceri in urmatorii ani, la care se vor adauga economii de aproximativ 55 milioane lire sterline in perioada 2006-2007, pentru a creste ulterior la 80 milioane lire sterline in 2007-2008. Pentru atingerea acestor sinergii, C&W a estimat ca va fi nevoita sa investeasca intre 75 si 100 milioane lire sterline si sa concedieze aproximativ 700 angajati pana in luna martie 2008.

Analistii au salutat tranzactia, fiind de parere ca este nevoie ca sectorul telecomunicatiilor din Marea Britanie sa treaca printr-o perioada de consolidare, inainte de a demara un amplu program de investitii in noi retele.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *