Stiri si noutati

Carrefour dezminte ca ar negocia cu Wal-Mart

Grupul francez de retail Carrefour SA, al doilea grup de distributie la nivel mondial, a dezmintit in mod oficial luni informatiile aparute in presa, potrivit carora ar purta negocieri cu rivalul american Wal-Mart, liderul mondial din sectorul de retail, informeaza Reuters.

Potrivit cotidianului "The Mail on Sunday", care citeaza surse din interiorul firmelor, directorul executiv al gigantului Wal-Mart, Lee Scott si presedintele grupului Carrefour, Luc Vandevelde au avut mai multe runde de negocieri in cursul ultimei luni, discutiii care ar putea sa se finalizeze cu lansarea unei oferte de preluare a firmei franceze de retail de catre Wal-Mart.

In schimb, luni, purtatorul de cuvant al grupului Carrefour a dezmintit categoric aceste informatii, negand ca intre Carrefour si Wal-Mart ar fi avut loc orice fel de discutii. In ciuda acestei dezmintiri oficiale, actiunile firmei franceze au crescut la dechiderea sedintei de tranzactionare de luni cu 2,1 procente fiind cotate la 39,41 euro.

 Acesta nu este insa prima data cand apar astfel de informatii legate de viitorul grupului Carrefour, printre firmle interesate de preluarea sa fiind vehiculate anterior atat gigantul american Wal-Mart cat si grupul britanic Tesco, cel mai mare lant de supermarket-uri din Marea Britanie.

In luna iulie, Carrefour a anuntat o cresterea de patru procente a cifrei de vanzari in trimestrul al doilea, insa acestea s-au situat sub estimarile analistilor. Cu aceeasi ocazie, Carrefour a dezvaluit ca in ultimul trimestru conditiile de pe piata europeana s-au inrautatit, firma franceza de retail fiind nevoita sa faca fata unei scaderi a preturilor si unei scaderi a cererilor venite din partea consumatorilor.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *