Stiri si noutati

Consortiul Deloitte Central Europe Ltd.(Cipru) si Fondul Romano-American de Investitii, consultanti in privatizarea Complexelor energetice Craiova si Rovinari

Ministerul Economiei si Comertului va semna un contract de consultanta financiara cu consortiul Deloitte Central Europe Ltd.(Cipru) si Fondul Romano-American de Investitii, in vederea privatizarii Complexelor energetice Craiova si Rovinari.

Pentru serviciile de consultanta aferente privatizarii complexului Rovinari au depus initial scrisori de interes sapte consortii, iar pentru Craiova cinci consortii, informeaza un comunicat difuzat luni de Biroul de presa al Guvernului.

Consortiul Deloitte Central Europe Ltd.(Cipru) si Fondul Romano-American de Investitii au fost selectate de Ministerul Economiei si Comertului, prin OPSPI, intrunind cel mai mare punctaj combinat al ofertei tehnice si financiare.

Proiectele contractelor de consultanta privind privatizarea Complexelor energetice Craiova si Rovinari cuprind sarcinile pe care consultantul trebuie sa le indeplineasca in vederea pregatirii pentru privatizare si a atragerii de investitori pentru cele doua societati.

Cheltuielile pentru pregatirea si realizarea privatizarii Complexelor energetice Craiova si Rovinari vor fi suportate de catre cele doua societati, care au in componenta unitati de extractie a carbunelui si centrale termoelectrice.

Pretul serviciilor de consultanta are doua componente, una fixa si una variabila, in functie de valoarea tranzanctiei.

Cheltuielile legate de plata componentei fixe a onorariului vor fi suportate de catre Complexele energetice Craiova si Rovinari.

In cazul in care privatizarea se face prin majorare de capital, cheltuielile legate de plata componentei variabile a onorariului consultantului vor fi suportate, de asemenea, de cele doua societati pentru sumele cu care investitorii vor majora capitalul social.

In cazul in care privatizarea se va face prin vanzare de actiuni, Ministerul Economiei si Comertului, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, acopera o parte din componenta variabila a onorariului de succes aferenta fiecarui contract, pentru sumele incasate aferente actiunilor vandute.

Ministerul Economiei si Comertului estimeaza ca procesul de privatizare al celor doua societati va fi finalizat la inceputul anului viitor.

Complexele Craiova si Rovinari sunt societati energetice integrate, care au in componenta unitati de extractie a carbunelui si centrale termoelectrice. Cele doua societati, precum si Complexul Turceni, au fost infiintate la inceputul anului trecut, prin restructurarea companiei Termoelectrica si Societatea Nationala a Lignitului Oltenia.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *