Stiri si noutati

DaimlerChrysler si GM vor dezvolta in comun un nou tip de vehicul hibrid

Constructorii auto DaimlerChrysler AG si General Motors Corp. au semnat un acord pentru dezvoltarea in comun a unei noi tehnologii destinate productiei de autovehicule hibride, a anuntat joi seara un purtator de cuvant al grupului GM, cel mai mare constructor auto mondial, informeaza Reuters.

In luna decembrie 2004 cele doua firme au anuntat o tentativa de acord pentru dezvoltarea in comun de vehicule hibride, in incercarea de a recupera terenul pierdut in fata rivalilor japonezi Toyota si Honda la capitolul sisteme de reducere a consumului de combustibil si reducere a emisiilor de noxe. "Avem acum un acord definitiv pentru dezvoltarea unui sistem hibrid complet, a anuntat purtatorul de cuvant al GM, precizand ca acordul a intrat in vigoare la data de 22 august 2005.

Acordul va combina echipele de la GM Research si DaimlerChrysler Research pentru dezvoltarea unui sistem hibrid de tipul "two-mode", utilizand sistemul folosit in prezent de GM la unele autobuze hibride care au atat un motor electric cat si un motor conventional de mici dimensiuni. Un astfel de autovehicul utilizeaza un nivel mai scazut de combustibil datorita utilizarii unui motor electric, in plus bateria generatorului electric se reincarca automat in timpul franarii.

GM va utiliza acest sistem la sfarsitul lui 2007 la modelul SUV (sport utility vehicles), Chevrolet Tahoe si GMC Yukon. Ulterior Chrysler va lansa si el o versiune hibrida a modelului SUV Dodge Durango. Cu toate acestea firma japoneza Toyota a lansat inca din 1997, in Japonia, modelul Prius, primul autoturism de pasageri pe sistem hibrid din lume, in prezent acest fiind cel mai popular hibrid la nivel global.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *