Stiri si noutati

Domeniile Tohani au inregistrat o crestere cu 25 la suta a cifrei de afaceri

Domeniile Tohani au inregistrat o crestere cu 25 la suta a cifrei de afaceri in primele sase luni ale anului, a declarat pentru Rompres presedintele Domeniile Tohani, Virgil Mandru.

 "Pe primele sase luni, am inregistrat o crestere de 20 – 25 la suta, ceea ce ne va permite sa ne atingem toate obiectivele pe acest an, in special in ceea ce priveste investitiile", a spus Virgil Mandru.

De asemenea, cresterea profitului va fi temperata de investitiile pe care societatea le va face in acest an, in special pentru marketingul si prezentarea produselor companiei.

In 2005, Domeniile Tohani au inregistrat o cifra de afaceri de 165 miliarde lei vechi, in timp ce, pentru acest an, se estimeaza o cifra de afaceri de 250 miliarde lei vechi.

"In acest an vor scadea insa exporturile, deoarece ploile ne-au afectat culturile, dar vom continua sa ne mentinem pe pietele importante, chiar daca vom face eforturi destul de mari", a spus Mandru.

Exporturile societatii se vor situa in acest an la aproximativ 30 la suta din productie.

Tohani produce in medie 4,5 milioane litri de vin, din care 60 la suta vin alb si 40 la suta vin rosu. Compania administreaza o suprafata de circa 1.3000 hectare de vie, din care 900 de hectare sunt luate in leasing de la Agentia Domeniilor Statului

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *