Stiri si noutati

Fabrica Renault din Columbia a prezentat modelul Logan, pe care il va exporta in Venezuela si Ecuador

Compania columbiana Sofasa, care asambleaza autovehicule Renault, a prezentat miercuri primul autoturism modelul Logan produs in Columbia si pe care il va exporta in Venezuela si Ecuador, informeaza agentia EFE.

Societatea de Fabricare a Automotoarelor (Sofasa), filiala columbiana a multinationalei franceze Renault, a investit 23 de milioane de dolari pentru constructia unui autoturism in fabrica sa din Envigado, in apropiere de Medellin, transformata in Centru Pilot.

Autoturismul, prezentat la Medellin, in prezenta presedintelui Alvaro Uribe, va fi expus joi, in Bogota si va incepe sa fie comercializat de vineri, in doua versiuni, de 1,4 si 1,6 litri, cu o putere de 75 si, respectiv, 90 de cai.

Columbia este a patra tara care produce acest model cu preturi mici, dupa Romania – unde modelul Logan a inceput sa se fabrice in 2004, sub marca Dacia -, Rusia si Maroc. Autovehiculul, produs pentru pietele emergente, se va fabrica, de asemenea, in Iran, din 2006, si India, din 2007.

Compania columbiana intentioneaza sa produca 15.000 unitati, din care jumatate vor fi destinate exportului in Venezuela si Ecuador.

Versiunile lansate in Columbia si botezate "Expression" si "Dynamique", vor fi vandute la preturi ce variaza intre 13.700 si 16.500 dolari.

Fabrica Sofasa, care produce si autovehicule totteren Toyota, cu componente din Japonia, are o capacitate totala de productie 44.000 autovehicule pe an, si fabrica si modelele Twingo, Clio si Megane, printre alte modele ale Renault.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *