Stiri si noutati

Lufthansa isi extinde reteaua din Europa de Est

Compania aeriana germana Lufthansa isi va extinde in continuare reteaua din Europa de Est, datorita cresterii cererii unor asemenea servicii, si mai ales datorita extinderii calatoriilor de afaceri ale japonezilor in regiune, a declarat vicepresedintele companiei germane, Thierry Antinori, citat de The Japan Times.

"Ne extindem rapid reteaua in Europa, in special in Europa de Est.In ultimele 12 luni, am adaugat 10 noi destinatii in regiune", a precizat Antinori, amintind orase din Ucraina si Romania printre noile destinatii. In plus, Uniunea Europeana urmeaza a se extinde iar niponii urmeaza a dezvolta investitiile in pietele emergente.

Isuzu Motor Ltd. a anuntat luna trecuta construirea unui centru manufacturier in Ucraina iar Toyota Motor Corp. a construit recent un centru de productie mixt cu PSA Peugeot Citroen in Cehia.

Antinori, prezent la Tokyo saptamana trecuta a tratat cu companiile aeriene nipone despre posibile cooperari, printre aceste numarandu-se si All Nippon Airways Co (ANA). Atat Lufthansa cat si ANA sunt membre in Star Alliance, cea mai mare asociatie aeriana.

In plus, Lufthansa a subliniat ca aceasta decizie a fost luata ca urmare a cresterii puternice inregistrata de piata transportului aerian din Europa de Est si Caucaz. Compania germana subliniaza potentialul economic oferit de zona de vest a Romaniei si, in special, de zona Timisoarei.

De asemenea, Lufthansa indica faptul ca aproape jumatate din populatia de opt milioane locuitori a Armeniei are domiciliul in strainatate, armenii fiind recunoscuti pentru faptul ca recurg in mod frecvent la transportul aerian.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *