Stiri si noutati

Mittal Steel a semnat un important acord minier cu Liberia

Cel mai mare producator mondial de otel, grupul Mittal Steel Company NV, a anuntat luni semnarea unui important acord minier cu guvernul din Liberia, acord care ii va da grupului Mittal Steel acces la un miliard de metri cubi de minereu de fier in schimbul unor investitii estimate la 900 milioane dolari, informeaza AFP.

Acordul urmeaza sa fie supus aprobarii Senatului liberian, in cazul unui vot favorabil grupul controlat de omul de afaceri de origine indiana Lakshmi Mittal, in prezent miliardar britanic, va avea acces la un miliard de metri cubi de minereu de fier din minele amplasate in Vestul Liberiei. "Asteptam acest moment de mult timp. Obisnuiam sa exportam peste 15 milioane metri cubi de minereu de fier pe an, insa din cauza razboiului, minele au fost abandonate si infrastructurile distruse", a declarat reprezentantul guvernului liberian, Jonathan Mason.

 In contrapartida, Mittal Steel s-a angajat sa dezvolte minele respective, caile feroviare si instalatiile portuare necesare pentru transportul minereului, precum si dezvoltarea comunitatilor respective. Grupul Mittal Steel Company NV, cu sediul la Rotterdam (Olanda) si detinut in proportie de 88 la suta de familia Mittal, s-a angajat sa investeasca aproximativ 900 milioane dolari in urmatorii 25 -30 de ani cat va dura acest proiect.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *