Stiri si noutati

Mittal Steel Galati a deschis la 1 august o lista de autodisponibilizari

Dupa concedierile facute de Mittal Steel Hunedoara si Mittal Steel Roman, patronatul indian propune autodisponibilizarea a 1.000 de angajati si la Combinatul Siderurgic din Galati, intrucat in conformitate cu contractul de privatizare proprietarul nu are voie sa faca concedieri acum, anunta BBC.

Conducerea Combinatului Siderurgic Mittal Steel Galati a deschis luni, 1 august, o noua lista de autodisponibilizari, a treia de la venirea patronului anglo-indian in 2001, cererile de plecari voluntare putand fi depuse pana la data de 15 august. Administratia combinatului va definitiva aceasta lista pana pe 20 august. Potrivit BBC, toate contractele de munca ale celor care solicita sa fie disponibilizati vor fi desfacute incepand cu data de 1 septembrie 2005.

Conform variantei agreate de conducerea de la Londra a concernului anglo-indian exista cinci categorii de recompense financiare care pot fi acordate in functie de vechimea in societate, de cuantumul salariului lunar si de stagiul de cotizare.

?eful serviciului administrativ, Ghiocel Constantinescu, citat de BBC, spune ca siderurgistii care vor sa paraseasca platforma vor primi plati compensatorii cuprinse intre 12.000 si 16.000 de lei noi si, dupa caz, alte venituri de completare sau ajutor de somaj. De asemenea, salariatii Mittal Steel Galati care intrunesc conditiile de pensionare si vor sa plece in acest val de autodisponibilizari vor beneficia numai de platile compensatorii in valoare de 12.000, 14.000 sau 16.000 de lei noi, sume stabilite in functie de cuantumul salariului din prezent.

Administratia combinatului se asteapta ca in acest val de autodisponibilizari sa paraseasca platforma siderurgica intre 1.400 si 1.800 de salariati, insa angajatii nu se prea imbulzesc pentru ca apreciaza ca sumele oferite sunt prea mici.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *