Stiri si noutati

OPSPI va putea angaja firme de avocati sau consultanti internationali pentru rezolvarea situatiei de la Daewoo Automobile Rom?nia

Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, din Ministerul Economiei si Comertului, va continua procesul de atragere a unor investitori pentru rezolvarea situatiei specifice de la SC Daewoo Automobile Romania SA, cu ajutorul unor firme de avocatura romanesti si straine sau a unui consultant international.

Guvernul a aprobat joi Ordonanta de Urgenta care da dreptul OPSPI sa angajeze, pe baza de contract, o societate civila profesionala de avocati din Romania, specializata in tranzactii comerciale internationale si/sau o firma de consultanta specializata in tranzactii economico-financiare recunoscuta pe plan international, precum si firme de avocatura straine, informeaza un comunicat al Executivului.

Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie trebuie sa beneficieze de expertiza juridica la nivel international in rezolvarea situatiei de la SC Daewoo Automobile Romania SA.

MEC isi exercita mandatul de rezolvare a situatiei specifice de la Daewoo Automobile Romania prin intermediul OPSPI.

Daewoo Romania este intr-o situatie economica grava, din cauza situatiei financiare pe care grupul Daewoo o inregistreaza la nivel international.

Ca parte a strategiei de atragere de investitori, OPSPI negociaza, in numele Ministerului Economiei si Comertului, cedarea de catre Daewoo Motor Co. Ltd a cotei de 51 la suta din actiunile SC Daewoo Automobile Romania SA si stingerea creantelor partii coreene impotriva acestei societati comerciale.

Restul de 49 la suta din actiunile Daewoo Automobile Romania este detinut de SC Automobile Craiova SA, la care statul este actionar cu un procent de 72,4 la suta.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *