Stiri si noutati

Petrom va cheltui 60 milioane euro pentru inchiderea locatiilor neprofitabile

Compania Petrom are planificate, in perioada 2005 – 2006, cheltuieli de 60 milioane euro pentru inchiderea locatiilor neprofitabile, precum statii necompetitive, depozite, etc. a anuntat miercuri, intr-o conferinta de presa, directorul general adjunct al companiei, Werner Schinhan.

"60 milioane euro vor fi alocate pentru finantarea acestui proces in 2005-2006. Programul a fost convenit cu sindicatele. Aceste cheltuieli prevad inchiderea de benzinarii, depozite, terminale, dar si un centru de angajare, programe de instruire si plati compensatorii pentru angajatii disponibilizati", a precizat Schinhan.

Acesta a adaugat ca procesul se va derula pe termen mediu si este esential pentru asigurarea unei mai mari competitivitati.

"Va fi un proces provocator si vom lua toate masurile referitoare la personal, in stransa colaborare cu sindicatele", a explicat directorul general adjunct al companiei, adaugand ca platile compensatorii vor fi stabilite de comun acord cu sindicatele.

Restructurarea a demarat deja si va fi facuta "pas cu pas", rezultatele urmand a fi raportate trimestrial.

"Petrom a facut si va mai face restructurari. Eu, ca director general, am fost constant in a face restructurari. Conjunctura de piata ne ofera o pozitie buna acum, dar mai avem multe de facut. Nu ne putem baza pe faptul ca pretul petrolului va fi mereu la acest nivel ridicat. Dorim sa ajungem la un standard ridicat al serviciilor", a subliniat la randul sau Gheorghe Constantinescu, director general executiv al Petrom.

Acesta a adaugat ca noua conducere a companiei vrea o redefinire a structurii organizatorice si a procesului de lucru, astfel incat Petrom sa-si mentina pozitia pe piata, dar si sa atinga standardele internationale.

"Avem obiective clare pentru 2008. Ne vom concentra pe imbunatatirea structurii de costuri si a productivitatii. Vom continua dezvoltarea activitatii din zona bazinului Marii Caspice. Vrem sa fim lideri de piata in distributie si sa consolidam pozitia Petrom pe piete internationale ca cea a Turciei", a spus Constantinescu subliniind ca exista un plan de investitii solid , bine structurat, ce presupune investitii de 400 milioane euro in 2005, alte 400 milioane euro fiind planificate pentru 2006.

La finele lunii iunie 2005, Petrom avea 49.350 salariati, cu doi la suta mai putini fata de iunie 2004. In ultimul trimestru numarul de salariati a scazut cu 346 persoane, de la 49.696 la finele lui martie la 49.350 la sfarsitul lui iunie.

"Fluctuatiile de personal au fost naturale sau a fost vorba de plecari voluntare", a precizat Schinhan.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *