Stiri si noutati

Porsche a produs modelul Cayenne cu numarul 100.000

Porsche AG a produs modelul Cayenne cu numarul 100.000, nai devreme decat estimarile initiale, masina iesind saptamana trecuta de pe linia de productie a uzinei din Leipzig.

Potrivit Porsche Romania, masina cu numarul 100.000 are motor turbo, este de culoare Prosecco metalizat (nuanta al carei nume vine de la cel unui sortiment de struguri din regiunea italiana Veneto) si va fi trimis unui cumparator din Germania.

Uzina din Leipzig si-a deschis portile in luna august a anului 2002. Initial, Porsche a stabilit un prag anual al vanzarilor de 25.000 de unitati. Oricum, chiar de la lansarea sa in decembrie 2002, interesul pietei pentru modelul Cayenne, din clasa SUV (sport utility vehicle) a depasit orice asteptari. In anul financiar 2003/2004, aproape 40.000 de vehicule din aceasta gama au fost vandute in intreaga lume. Mai mult, Porsche a atins deja acest volum al vanzarilor in actualul an financiar.

"In prezent, suntem operativi la capacitate maxima. Iar cererea arata ca nu sunt semnale cu privire la o scadere", a mai declarat directorul de productie si logistica, Michael Macht.

Principala piata pentru Cayenne ramane SUA, unde sunt vandute circa 40 la suta din automobilele Porsche. Gratie modelului Cayenne, Porsche a inregistrat cea mai mare rata de crestere in China, Rusia, America Latina si Asia de Sud-Est, precum si in unele tari din Orientul Mijlociu.

In Romania, Cayenne este in topul celor mai vandute SUV-uri de lux, iar in 2004 a fost cea mai bine vanduta masina din gama Porsche.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *