Stiri si noutati

Porsche Rom?nia se apropie de 80.000 de masini livrate pe piata autohtona

Porsche Romania, cel mai mare importator auto pe piata autohtona, a anuntat luni livrarea unui volum de peste 3.300 de masini in luna iulie, apropiindu-se astfel de nivelul de 80.000 de masini comercializate in Romania in cei sapte ani de activitate.

Porsche Romania importa automobile Volkswagen /VW/, Skoda, Seat, Audi, Porsche si vehicule comerciale VW, mentinandu-se liderul pietei de import, cu o cota in jurul a 30 la suta.

Potrivit unui comunicat al companiei, aceasta performanta a fost sustinuta de dezvoltarea retelei de dealeri, care in prezent numara 65 de distribuitori autorizati pentru marcile mentionate. De asemenea, in ultimele 18 luni au fost inaugurate 27 de noi centre auto, urmand ca pana la sfarsitul anului 2006 sa fie deschise inca 30 de noi locatii la standardele fiecarei marci.

Peste cinci luni va fi deschis complexul auto Porsche Bucuresti Vest. Cu o suprafata de 68.000 mp, patru showroom-uri si service, acesta urmeaza sa intareasca semnificativ pozitia companiei pe piata din Capitala. 

 Cu 5.587 de unitati livrate de la inceputul anului, Volkswagen se mentine pe locul al treilea in topul marcilor de import. In iulie au fost livrate 969 unitati, in crestere cu 51,4 la suta, iar la numai patru luni de la lansare va fi livrat automobilul VW Passat cu numarul 1.000. In acelasi timp, VW Touareg domina autoritar piata SUV-urilor de lux, in primele sase luni din 2005 fiind vandute 373 exemplare. Din editia limitata de numai 450 de exemplare la nivel mondial, Touareg W12 Sport, au fost deja livrate trei unitati in Romania.

Cu 46 de unitati livrate in prima parte a acestui an pentru marca Porsche, importatorul estimeaza o cifra de vanzari de 100 de unitati in 2005, ponderea modelelor in vanzari fiind 60 la suta Cayenne, 30 la suta Carrera si 10 la suta Boxster.

Compania Porsche Romania este detinuta de Porsche Holding, cu sediul in Austria, care a raportat pentru prima jumatate a anului o cifra de afaceri de 8,91 miliarde euro, in crestere cu 11,1 la suta.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *