Stiri si noutati

Profit net de peste 1,63 milioane euro pentru ButanGas, in primul semestru

ButanGas a incheiat primul semestru al acestui an cu un profit net de peste 1,63 milioane euro, cifra de afaceri a companiei inregistrand o crestere de 59 la suta.

Potrivit unui comunicat al companiei, ButanGas a inregistrat in primele sase luni o crestere cantitativa in termeni reali de 23 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Aceasta crestere se datoreaza, in principal, dezvoltarii sectorului de autogaz, unde volumul de vanzari s-a majorat cu 48 la suta, ceea ce a condus la o crestere a cotei de piata pe acest segment de la 14 la suta la circa 21 la suta. Majorarea cotei de piata s-a datorat extinderii distributiei prin statiile de autogaz, care a cunoscut o crestere de 47 la suta.

De asemenea, ButanGas a avut o crestere importanta si pe segmentul buteliilor pentru consumul casnic, prin dezvoltarea retelei revanzatorilor cu 47 la suta.

Pe ansamblu, ButanGas Romania ocupa locul trei pe piata de GPL (gaz petrol lichefiat), detinand insa pozitia de lider pe segmentul de propan mic vrac, unde compania are 45 la suta din piata.

Rezultatele bune din primul semestru se datoreaza innoirii si suplimentarii echipei de management cu specialisti ce au activat in companii multinationale, precum si asigurarii unor cursuri aprofundate de specializare in domeniul vanzarilor, pentru angajatii din Departamentul Comercial si Vanzari.

Totodata, la aceasta evolutie pozitiva au contribuit si investitiile in infrastructura si logistica, ButanGas fiind singura companie din romania care poate asigura fluxul continuu de alimentare cu gaz petrol lichefiat, chiar si in perioadele cu un consum de varf.

In primul semestru, ButanGas a achizitionat inca 17 camioane pentru transportul de butelii si patru cisterne pentru transportul de propan.

Din 1996, pe piata din Romania ButanGas este cel mai mare distribuitor de GPL pentru consum casnic si industrial.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *