Stiri si noutati

Veniturile Eurotunnel au crescut cu doar 0,8 la suta in prima jumatate a anului

Operaturul tunelului de sub Canalul Manecii, Eurotunnel PLC, a inregistrat venituri cu doar 0,8 la suta mai mari decat cele din prima jumatate a anului trecut, ajungand la 393 milioane de euro (468 milioane de dolari), informeaza AP.

In lipsa fluctuatiilor cursului de schimb euro-dolar, cresterea veniturilor ar fi fost de doua procente, au declarat surse ale companiei anglo-franceze. In urma cu un an, veniturile Eurotunnel au fost de 390 milioane de euro.

Afacerile cu transporturile regulate ale autovehiculelor sau ale turistilor, cu ajutorul trenului, au inregistrat o crestere de sase procente, ajungand la 214 euro (255 milioane de dolari), excluzand impactul ratei de schimb.

Numarul de camioane transportate s-a majorat cu noua procente, cifrandu-se la 703.363, in prima jumatate a anului curent, in timp ce traficul de autovehicule s-a majorat cu un procent pana la 951.561. Numarul autobuzelor de turisti a crescut cu 34 la suta, ajungand la 39.831.

Operatiunile de transport cu ajutorul trenurilor Eurostar de pasageri si transporturile de marfa au inregistrat o scadere a veniturilor de la 173 milioane de euro la 172 milioane de euro (205 milioane de dolari).

Volumul transporturilor de marfa prin tunel a scazut cu 13 la suta, cifrandu-se la 847.716 tone metrice (934.447 tone), in timp ce numarul pasagerilor utilizatori ai serviciilor Eurostar a crescut cu opt la suta, pana la 3,68 milioane./

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *