Stiri si noutati

V?nzarea Azochim Savinesti a urmarit continuarea activitatii productive si pastrarea locurilor de munca

Societatea Azochim Savinesti figureaza in portofoliul de debitori ai Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) cu o creanta totala de 216,5 milioane RON preluate de la Bancorex, Ministerul Finantelor, DISTRIGAZ si CNAS, precizeaza un comunicat AVAS remis Rompres.

La aceste datorii se adauga si obligatiile restante inregistrate de Azochim fata de Directia Generala a Finantelor Publice Neamt, in cuantum de 14 milioane RON.

Vanzarea realizata de AVAS in data de 26 iulie 2005 a privit totalitatea activelor aflate in proprietatea SC Azochim SA si s-a realizat prin licitatie publica, cu respectarea prevederilor OUG nr. 51/1998 privind valorificarea unor active ale statului, republicata, modificata si completata prin OUG nr. 23/2004. La licitatia publica organizata de AVAS in data de 26 iulie 2005, activele SC Azochim SA au fost adjudecate de societatea GA-PRO-CO Chemicals Bucuresti, pentru suma de 7.699.802 USD (inclusiv TVA).

Vanzarea activelor s-a facut in bloc, in vederea crearii premiselor pentru mentinerea si continuarea de catre adjudecatar a specificului actual al activitatii societatii debitoare, cu punerea in functiune a capacitatilor de productie si conservarea unui numar cat mai mare de locuri de munca, subliniaza comunicatul AVAS.

Aceasta strategie de valorificare, practicata de AVAS si in cazul altor debitori, a fost discutata la sediul Autoritatii cu reprezentantii sindicatului de pe platforma industriala Savinesti si cu cei ai Federatiei sindicatelor libere din chimie.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *