Stiri si noutati

Volkswagen va retrage modelul de lux Phaeton de pe piata americana

Volkswagen AG, cel mai mare producator de autovehicule de pe piata europeana, a anuntat retragerea de pe piata americana a modelului de lux Phaeton, lansat in anul 2002, incepand cu vara anului 2006, din cauza vanzarilor slabe si a pierderilor inregistrate de la lansare pana in prezent, informeaza AFP.
Un purtator de cuvant al companiei a justificat decizia prin prisma pierderilor de 907 milioane de euro in SUA si Canada, anul trecut, pentru 2005 estimandu-se pierderi aproximativ la acelasi nivel.
"Pe viitor, ne vom baza pe Passat, Jetta si New Beetle", a mai declarat purtatorul de cuvant.
Intr-un interviu acordat revistei britanice de specialitate ”Car”, un director al companiei, Bernd Pischetsrieder, considera ca limuzina Phaeton lansata in 2002 se vinde slab, deoarece "nu este recunoscuta indeajuns pe segmentul masinilor de lux". Pischetsrieder considera ca Volkswagen a gresit atunci cand a conceput Phaeton drept o limuzina traditionala.
Anul trecut, Volkswagen nu a vandut decat 6.000 de limuzine Phaeton in loc de 13.000 cat estima initial. Potrivit unor articole aparute in presa germana, in total grupul german a pierdut deja peste un miliard de euro cu lansarea modelului Phaeton. Strategia de dezvoltare a unui autoturism Volkswagen destinat segmentului de lux ii apartine fostului patron de la Volkswagen, Ferdinand Piech.
Volkswagen AG a inregistrat, in trimestrul al treilea al acestui an, profituri nete de 273 milioane de euro (327,28 milioane de dolari), datorita cresterii vanzarilor si reducerii costurilor, asta insemnand si ca muncitorii germani au muncit mai mult pentru bani mai putini.
In acelasi trimestru al anului trecut, profiturile nete au fost de doar 67 milioane de euro, sau 0,18 euro pe actiune, in trimestrul trei al anului curent castigurile pe actiune fiind de 0,71 euro (0,85 dolari).
Analistii economici estimasera pentru trimestrul trei 2005 profituri nete 286 milioane de euro, mai mult decat cele 273 milioane de euro inregistrate in perioada similara din 2004.
Veniturile s-au majorat cu 13 procente, in trimestrul trei, ajungand la 23,9 miliarde de euro (28,85 miliarde de dolari), de la 21,2 miliarde de euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *