Stiri si noutati

1,6 milioane euro – investitiile pe fondul de vanatoare de la Balc

Investitiile realizate pe fondul de vanatoare de la Balc se ridica la 1,6 milioane euro, conform studiului de evaluare realizat de consultantul PWC, a declarat, marti, ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, intr-o conferinta de presa.
            Desi raportul a fost finalizat, fondul nu va putea fi scos inca la licitatie pentru ca ministerul a solicitat o defalcare a investitiilor – cele realizate pe intregul fond de vanatoare si cele realizate numai in tarc.
            "Avem promisiunea ca vom primi miercuri, 29 iunie, aceste solicitari din partea PWC, iar in aceste conditii vom putea demara publicarea anuntului de licitatie in presa nationala", a declarat pentru Rompres Vasile Lupu, secretarul de stat pe silvicultura din MAPDR.
            Acesta a precizat ca in maxim 15 zile dupa publicarea anuntului in presa pot fi demarate toate procedurile de organizare a licitatiei de atribuire a fondului de vanatoare de la Balc.
            Fondul de vanatoare de la Balc se intinde pe o suprafata de 10.000 de ha, in interiorul acestuia existand un tarc 1.300 ha. Evaluarea investitiilor, potrivit oficialilor MAPDR, trebuiau facute separat, pe tarc si pe intreg fondul, aceste clarificari fiind solicitate evaluatorului de catre MAPDR.
            Raporturile contractuale dintre MAPDR si gestionarul fondului Balc, omul de afaceri Ion Tiriac, au incetat amiabil prin semnarea unui protocol, in data de 12 aprilie 2005, in urma unui control care a scos la iveala atribuirea fondului de vanatoare de la Balc, fara organizarea unei licitatii publice deschise.
            Domeniul de vanatoare Balc a fost concesionat de guvernul Nastase omului de afaceri Ion Tiriac, pe o perioada de 40 de ani. In luna ianuarie a.c., la Balc, a fost organizata o partida de vanatoare la care au participat 33 de persoane, care au impuscat 185 de mistreti.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *