Stiri si noutati

Angajatii spera ca un investitor strain sa preia Rulmentul

Reprezentantii angajatilor de la Rulmentul Brasov spera ca societatea sa fie preluata de un investitor strain, a declarat vineri, liderul sindicatului Rulmentul, Gabriel Dachim, citat de BBC.

 "Prefer un investitor strain, pentru ca cei din Romania s-au dovedit ca numai cumpara, taie si vand", a spus Gabriel Dachim. Insa, nu toti investitorii straini sunt agreati de angajatii societatii. Gabriel Dachim considera ca in spatele a cel putin trei oferte se ascund turcii de la compania Combasan. Sindicalistii s-au impotrivit vehement acum un an intentiei acestei firme de a prelua fabrica Rulmentul, deoarece au aflat ca nu si-a respectat contractele cu alte societati pe care le-a cumparat.

Reprezentantii angajatilor spera insa ca privatizarea Rulmentului sa fie un succes.

"Speram ca de data asta, intr-adevar, sa ne privatizam. Se pare ca sunt investitori seriosi, care vor neaparat sa achizitioneze Rulmentul Brasov. Dorim ca in cel mai scurt timp sa ii vedem pe cei care cumpara caietul de sarcini si sa vina la negocieri cu sindicatul pentru acordul social", a explicat Dachim. 

 Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a scos joi la vanzare pachetul majoritar de actiuni detinut de stat la aceasta fabrica. In perioada 5 – 26 august, cei interesati pot achizitiona caietul de sarcini, in vederea participarii la negocierile de vanzare-cumparare.

 In ultimul an, AVAS a primit zece oferte de cumparare pentru Rulmentul, insa abia in urmatoarele saptamani se va vedea cine este cu adevarat interesat de uzina brasoveana.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *