Stiri si noutati

Banca Comerciala Carpatica – majorare de capital cu actiuni gratuite

Una dintre bancile cu o dezvoltare extrem de accelerata isi confirma dorinta de a continua investitiile masive. Actionarii Bancii Comerciale Carpatica intruniti in cadrul sedintei Adunarii Generale Ordinare si Extraordinare a Actionarilor au aprobat rezultatele financiare ale exercitiului financiar 2005 si totodata sustinerea dezvoltarii bancii în 2006. "Anul 2005 a fost pentru institutia bancara sibiana unul deosebit de fructuos, profitul brut ajungand la finele perioadei la cifra de 19.934.207", se arata intr-un comunicat de presa transmis ziarului financiar electronic www.SMARTfinancial.ro . Datele financiare conforme cu Contul de Profit si Pierdere pe anul 2005 se prezinta astfel: Venituri totale 165.760.358, Cheltuieli totale 145.826.151, Profit brut 19.934.207, Profit net 17.811.827.

Actionarii Bancii Comerciale Carpatica au aprobat destinatia si repartizarea profitului aferent anului 2005, descarcarea de gestiune a administratorilor bancii, bugetul de venituri si cheltuieli precum si planul de dezvoltare pentru anul 2006. Banca Comerciala Carpatica previzioneaza cresteri în medie cu 50% în ceea ce priveste elementele de venituri si cheltuieli, iar în ceea ce priveste profitul net cu peste 70%. In cursul anului 2006, Banca Comerciala Carpatica si-a programat punerea în functiune a 72 unitati noi, din care 25 au devenit deja functionale în primul trimestru din 2006. De asemenea, vor fi alocate fonduri importante pentru îmbunatatirea signalisticii unitatilor teritoriale, dezvoltarea solutiilor informatice, extinderea retelei de canale alternative de distributie a produselor si serviciilor (ATM-uri si ASV-uri), implementarea unor proiecte de management al schimbarii. Valoarea totala a investitiilor previzionate va depasi 23,5 mil. RON. "Avand in vedere ampla extindere teritoriala a BCC, cresterea semnificativa a activitatii bancii si a structurii organizatorice, dezvoltarea continua a portofoliului de produse si servicii, în cadrul aceleiasi sedinte, actionarii Bancii Comerciale Carpatica au ales un al treilea vicepresedinte al bancii in persoana lui Ion Dobrica, actualmente Director al Directiei Trezorerie si Piete de Capital", se arata in sursa citata de www.SMARTfinancial.ro .

 Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor a aprobat majorarea capitalului social al BCC cu suma de 12.450.000 lei, reprezentand 124.500.000 actiuni nominative noi, distribuite gratuit actionarilor intr-un procent de 12,05%. Actiunile vor fi distribuite actionarilor existenti în Registrul Actionarilor – REGISCO – la data de înregistrare aprobata 5 mai 2006. In urma acestei majorari, capitalul social al bancii va fi de 115.735.065,4 lei, iar actiunile aflate în circulatie vor fi în numar de 1.157.350.654. "Si in anul 2006, dezvoltarea bancii va fi una puternica, bazata pe factori precum: extinderea retelei de unitati si canale alternative de distributie a produselor si serviciilor BCC, cresterea cotei de piata printr-un nivel ridicat al surselor atrase de pe piata româneasca si al finantarilor externe si interne puse la dispozitie de partenerii bancii, cresterea fortei de vânzare care sa permita realizarea obiectivelor strategice, îmbunatatirea continua a calitatii produselor si serviciilor oferite sub brand-ul Carpatica", spun oficialii bancii.
 Sursa: SMART financial

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *