Stiri si noutati

Bucuresti – un oras curat!… peste 15 ani

Trei sute de tone de praf si alte cateva zeci de plumb plutesc deasupra orasului ; Canalizarea este stricata sau lipseste cu desavarsire; Lacurile sunt pline de gunoaie, iar spatiile verzi sunt pe cale de disparitie; Firmele de salubrizare nu au programe coerente de informare si educare a populatiei in ceea ce priveste curatenia; Cu toate acestea, autoritatile tot mai vor sa ne faca sa credem ca Bucurestiul va fi in curand o capitala europeana Poluarea intensiva la care cetatenii sunt supusi zi de zi sau canalizarea ineficienta sunt doar cateva dintre problemele de mediu cu care se confrunta Capitala, probleme care au fost ridicate, ieri, de catre autoritatile locale la Conferinta Internationala de Mediu. „Romania va avea o Capitala curata peste 15 ani“, sustine viceprimarul Bucurestiului, Razvan Murgeanu.

 Edilul considera ca, poate, una dintre principalele modalitati prin care orasul sa devina mai curat este ca oamenii sa fie mai educati si sa li se aplice sanctiuni usturatoare celor care fac mizerie. „Din pacate, Primaria nu beneficiaza de suficiente fonduri pentru campaniile de educare a locuitorilor orasului, dar pana la educare ne confruntam cu un nivel ridicat de poluare“, a mai precizat Murgeanu. Specialistii de mediu prezenti la conferinta au precizat ca deasupra Capitalei pluteste un nor de trei sute de tone de praf si zeci de tone de plumb. O alta problema semnalata este cea a gunoaielor, generata de inexistenta unui program de colectare selectiva a deseurilor. Specialistii in mediu spun ca, daca bucurestenii vor sa traiasca intr-un oras cu pretentia de a fi european, vor trebui sa „functioneze“ dupa principiul reciclarii gunoaielor. Asta inseamna ca va trebui sa ne obisnuim sa aruncam gunoiul, pe tipuri de materiale: hartie, plastic sau sticle.

Razvan Murgeanu: „Curatenia orasului este, conform sondajelor de opinie, pe locul al doilea intr-un clasament al prioritatilor pe care cetatenii doresc ca municipalitatea sa le rezolve“
Nicolae Oprea
Sursa: Averea

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *