Stiri si noutati

CNVM a blocat de la tranzactionare pe bursa peste 3,6 milioane de actiuni Biofarm

“”>Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare /CNVM/ a decis blocarea de la tranzactionarea pe bursa, incepand de joi, a peste 3,6 milioane de actiuni ale companiei farmaceutice Biofarm Bucuresti, potrivit unui comunicat al companiei remis Bursei de Valori Bucuresti /BVB/.
Acest pachet de actiuni apartine societatii International Pharmaceutical LLC Nevada (fosta Shapiro Bancorp LLC).
Decizia CNVM a fost luata cu titlu ‘asiguratoriu, in vederea protectiei proprietarilor si a potentialilor cumparatori de buna credinta, care intentioneaza sa deruleze operatiuni cu actiuni care fac obiectul unui litigiu in cazul caruia instanta nu s-a pronuntat in mod definitiv si irevocabil’.
In 1997, fostul Fond al Proprietatii de Stat /FPS/ a vandut firmei Shapiro Bancorp cele 3,6 milioane de actiuni Biofarm, reprezentand la acel moment 40 la suta din capitalul social, insa in prezent acest pachet reprezinta doar unu la suta din capitalul Biofarm.
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului /AVAS/ a solicitat in instanta anularea privatizarii producatorului de medicamente, urmand sa se reinscrie ca actionar la Biofarm, cu cele 3,6 milioane actiuni.
Biofarm este listata la categoria I-a a BVB si are un capital social de 35,927 milioane lei /RON/, divizat in 359,27 milioane actiuni cu valoarea de 0,10 RON/actiune.
Actionarii semnificativi ai companiei sunt SIF Oltenia – 13,78 la suta din actiuni, SIF Moldova – 10,45 la suta, SIF Banat Crisana – 9,15 la suta si Tudor Dumitru – 5,28 la suta.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *