Stiri si noutati

Comisia Europeana a autorizat achizitionarea producatorului de baterii Delphi Sli de Johnson Contrlols si Bosch

Comisia Europeana a autorizat achizitionarea diviziei de baterii de masini a firmei Delphi de o societate creata in comun de Johnson Controls si Bosch, se arata intr-un raport al CE.
      "Tranzactia nu da nastere unor ingrijorari de natura concurentiala in Spatiul Economic European sau pe o parte substantiala a acestuia deoarece alti concurenti capabili, de dimensiuni mari, concureaza pe aceasta piata", se precizeaza in documentul CE.
      Johnson Controls („JCI”) este un furnizor mondial de piese auto cu sediul in SUA(scaune, interioare, instrumente de bord si baterii) si un constructor de sisteme de control. Robert Bosch („Bosch”) este un furnizor german de tehnologie auto, instrumente de putere, securitate, tehnologie de automatizare si de impachetare.
      Delphi SLI inglobeaza activitatile de producere a bateriilor de automobile ale furnizorului american de componente auto Delphi.
      JCI/Bosch si Delphi sunt active pe piata bateriilor pentru masini, in principal pe piata vanzarii catre producatorii de masini, unde achizitia va intarii pozitia de leader detinuta deja de JCI/Bosch. Ancheta de piata desfasurata de Comisie a condus la concluzia ca aceasta piata este foarte competitiva, cu preturi in scadere datorate capacitatii de productie excedentare, importurilor in crestere din afara Spatiului Economic European si puterii de cumparare a industriei consolidate a masinilor. Investigatia pietei a indicat ca tranzactia nu va schimba infatisarea concurentei, din moment ce furnizori alternativi viabili cum sunt Exide si FIAMM raman pe piata.
      Comisia a analizat, de asemenea, pietele bateriilor de inlocuit. Pe aceste piete, suprapunerile concurentiale sunt mai limitate deoarece Delphi se concentreaza mai putin pe aceste piete. O concurenta puternica insotita de o presiune asupra preturilor datorata importurilor si de puterea mare de cumparare a segmentului cu amanuntul reprezinta asigurarea faptului ca aceste piete vor ramane concurentiale

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *